Η ιστορία των φρυδιών από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα

Η ιστορία των φρυδιών από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα

Κάθε δεκαετία έχει το δικό της χαρακτηριστικό στιλ φρυδιών. Κάθε λάτρης του μακιγιάζ μπορεί να καταλάβει τη δεκαετία μιας φωτογραφίας, παρατηρώντας μόνο τα φρύδια. Παρόλο που οι γυναίκες της δεκαετίας του 1920 είχαν πολύ λεπτά, μακριά και κατωφερή φρύδια, η τάση για φυσικά φρύδια επανήλθε ήδη τη δεκαετία του 40. Σήμερα, μας αρέσουν τα πολύ πυκνά, σχεδόν θαμνώδη φρύδια. Η Kryolan σάς ταξιδεύει στην ιστορία των φρυδιών που διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα και σε σύντομα tutorial σας δείχνει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το κάθε στιλ με 1-2 προϊόντα.

Να θυμάστε

Για πολλά από αυτά τα στιλ χρειάζεται να αλλάξετε τον σχηματισμό των φρυδιών με κερί ή αποτρίχωση, εάν θέλετε να πετύχετε ρεαλιστικό/αυθεντικό look. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεται να καλύψετε τα φρύδια αν δεν θέλετε να τα αναδιαμορφώσετε.

Φρύδια δεκαετίας 1920: Τονισμένα, σκούρα και λεπτά



Τη χρυσή εποχή του 1920, σήμα-κατατεθέν των γυναικών ήταν όχι μόνο τα φορέματα με πιέτες και το κοντό καρέ, αλλά και τα πολύ λεπτά, τονισμένα φρύδια με την άκρη τους να κατηφορίζει προς τα κάτω. Το φρύδι ήταν ελαφρώς τραβηγμένο πέρα από τη φυσική άκρη της ουράς του. Εάν θέλετε να αναβιώσετε αυτό το look, ένα μολύβι φρυδιών θα σας δώσει τη λύση. Σχεδιάστε την αρχή και το τόξο του φρυδιού, σημειώνοντας τα σημεία με ένα Faceliner σε καφέ ή μαύρο. Για την ουρά του φρυδιού, τραβήξτε τη γραμμή περισσότερο προς τα έξω και προς τα κάτω από το συνηθισμένο. Μετά, ενώστε τα τρία σημεία σε μία γραμμή με το ίδιο Faceliner. Θυμηθείτε να σχεδιάσετε την αρχή του φρυδιού ελαφρώς πιο παχιά από την ουρά του.

Φρύδια δεκαετίας 1930: Πολύ λεπτά, στρογγυλεμένα και σκούρα



Τη δεκαετία του 1930, τα φρύδια έγιναν ακόμη πιο λεπτά από ό,τι τη δεκαετία του 20, με το ίδιο πλάτος στην αρχή της ουράς του φρυδιού, αλλά με πολύ πιο έντονο και στρογγυλό, συμμετρικό τόξο. Η απόσταση μεταξύ φρυδιού και ματιού φαινόταν μεγαλύτερη. Το Faceliner, το Contour Pencil ή το Cake Eye Liner είναι κατάλληλα για να αναβιώσετε αυτό το στιλ. Σχεδιάστε μία αδιαφανή γραμμή σε σχήμα σχεδόν μισοφέγγαρου, ξεκινώντας από την κάτω γραμμή της γωνίας του φρυδιού και διαγράφοντας μια απαλή καμπύλη προς τα πάνω, πέρα από το ψηλότερο σημείο του φυσικού τόξου, για να καταλήξει ελαφρώς έξω από το συνηθισμένο σημείο της γωνίας του ματιού.

Φρύδια δεκαετίας 1940: Φυσικά, πυκνά και στρογγυλεμένα



Η δεκαετία του 1940 ήταν κρίσιμη από ιστορική άποψη. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και, φυσικά, το τέλος του το 1945, σημάδεψαν αυτή τη δεκαετία. Οι γυναίκες επιθυμούσαν ένα πιο φυσικό look και άφηναν τα φρύδια τους να μεγαλώνουν. Η τάση ήθελε πιο πυκνά, στρογγυλεμένα φρύδια που λέπταιναν σταδιακά προς την ουρά. Το τόξο του φρυδιού βρισκόταν πολύ πιο χαμηλά από τη δεκαετία του 30, σχεδόν στη φυσική του άκρη, ενώ το κόκαλο του φρυδιού ήταν ελαφρώς έντονο. Τα χρώματα συμβάδιζαν με το φυσικό χρώμα των μαλλιών χωρίς να είναι σε υπερβολική ποσότητα. Εάν θέλετε να αναβιώσετε αυτό το στιλ, μια καλή επιλογή είναι το Eyebrow Powder. Είναι απαλό, αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να το τονίσετε, και ιδανικό για να δώσετε σχήμα σε φυσικό απαλό χρώμα.

Φρύδια δεκαετίας 1950: Τονισμένα, πυκνά και με ψηλό τόξο



Η δεκαετία του 1950 σήμανε τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ με πολλές εμβληματικές ηθοποιούς, όπως τη Μέριλιν Μονρό, την Γκρέις Κέλι και την Τζέιν Μάνσφιλντ. Η τάση αυτής της εποχής ήθελε φρύδια με ψηλότερο, γωνιώδες τόξο. Πιο πυκνά από τις προηγούμενες δεκαετίες, πιο τονισμένα και με έντονες άκρες, τα φρύδια σχημάτιζαν ένα πολύ ψηλό γωνιώδες τόξο. Ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών, τα φρύδια ήταν σκούρα και πιο τονισμένα από τη δεκαετία του 40. Για να πετύχετε αυτό το look, χρησιμοποιήστε Eyebrow Powder με γωνιώδες πινέλο για ακρίβεια και ολοκληρώστε με μια στρώση Eyebrow Forming Gel.

Φρύδια δεκαετίας 1960: Πιο πυκνά στην αρχή, πιο λεπτά στο τέλος



Τα χαρακτηριστικά φρύδια του 60 ήταν ελαφρώς πιο πυκνά στην αρχή. Η άκρη της ουράς τελείωνε λίγο πιο μέσα από τη γωνία του ματιού και πιο ψηλά από το κόκαλο του φρυδιού. Τα χρώματα ήταν πιο φυσικά από τη δεκαετία του 50. Ιδανικά για αυτό το look είναι τα Faceliner και Eyebrow Powder.

Φρύδια δεκαετίας 1970: Πολύ λεπτά, υπερβολικά βγαλμένα φρύδια



Σήμα-κατατεθέν της δεκαετίας του 70 ήταν τα πολύ λεπτά και υπερβολικά βγαλμένα φρύδια, με πιο έντονο και ψηλό τόξο από τη δεκαετία του 60. Ή, αντιθέτως, αφήνονταν να μεγαλώσουν φυσικά, χωρίς να είναι σχηματισμένα ή τονισμένα. Παρά τα πολύ διαφορετικά αυτά στιλ, υπήρχε η ενιαία τάση που ήθελε τις τρίχες και τα χρώματα να είναι φυσικά χωρίς υπερβολική γέμιση. Αφού δημιουργήσετε το στιλ ή το σχήμα των φρυδιών, το Eyebrow Forming Gel είναι ιδανικό και για τα δύο ακραία σενάρια, για να πετύχετε έντονο look με 'φυσική τρίχα'.

Φρύδια δεκαετίας 1980: Φυσικά και φουντωτά



Η δεκαετία του 1980 απαιτούσε όχι μόνο φουντωτά χτενίσματα αλλά και φουντωτά φρύδια που φαίνονταν πολύ φυσικά και φρεσκαρισμένα. Για να πετύχετε αυτό το look, χρησιμοποιήστε Eyebrow Powder και Eyebrow Forming Gel.

Φρύδια δεκαετίας 1990-2000: Καλοσχηματισμένα και λεπτά



Τη δεκαετία του 1990, τα φρύδια ήταν πολύ λεπτά, είτε με αποτρίχωση είτε με κερί, με μαλακό τόξο που συχνά κατέληγε λίγο πριν από την άκρη της ουράς. Το Faceliner ή το Contour Pencil είναι εξαιρετική επιλογή για αυτό το στιλ. Τα φρύδια της δεκαετίας του 2000 ήταν λίγο πιο λεπτά και καλοσχηματισμένα.

Φρύδια δεκαετίας 2010: Σχηματισμένα, υπερβολικά γεμάτα και τονισμένα



Τα σχηματισμένα, υπερβολικά γεμάτα και τονισμένα φρύδια ήταν η τάση που επικράτησε τη δεκαετία του 2010. Τα φρύδια έγιναν πιο πυκνά με ψηλό τόξο και με ξεχωριστά χρώματα στις τρίχες. Οι έντονες, γωνιώδεις άκρες τονίζονταν με πιο ανοιχτόχρωμα concealer για να πλαισιώσουν το χρώμα των μαλλιών, συχνά με μια ombré απόχρωση που ξεθωριάζει και σταδιακά γίνεται πιο σκούρα προς την ουρά του φρυδιού. Χρησιμοποιήστε Eyebrow Powder και HD Cream Liner για τις έντονες άκρες και τα ξεχωριστά χρώματα στις τρίχες, για να πετύχετε αυτό το look.

Η τάση του 2021 για τα φρύδια: Όλα επιτρέπονται



Σήμερα, η τάση που επικρατεί για τα φρύδια μάς λέει ότι "όλα επιτρέπονται", με μια ελαφριά προτίμηση για πιο φυσικά και φουντωτά φρύδια. Τα καλοσχηματισμένα και επιμελημένα φρύδια είναι στην πρώτη θέση, με μακριές, ίσιες, διακριτές τρίχες. Για να αναβιώσετε αυτό το look, χρησιμοποιήστε Eyebrow Forming Gel ή ακόμη και Cine-Wax 40 g με πινέλο.