Bridal Make-up - December 2022

Bridal Make-up - December 2022

Νιώσε πριγκίπισσα, νιώσε μοναδική, είσαι η χειμωνιάτικη λαμπερή μούσα, που ζεις σε κάποιο ρομαντικό παραμύθι και δίνεις δύναμη και έμπνευση για αριστουργήματα. Halo eye make-up σε γήινες αποχρώσεις, ήρεμες και γλυκές φωτοσκιάσεις, όλα σβησμένα και όλα δεμένα μεταξύ τους!

Mε το December Bridal Look ολοκληρώνουμε τον κύκλο ενός χρόνου με ισάριθμες προτάσεις για νυφικό μακιγιάζ! Κάθε μήνας και μία πρόταση από τους mua της Kryolan Hellas! Kλείνουμε αυτό το αφιέρωμα με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το θέμα μας είναι φυσικά το νυφικό μακιγιάζ.
Πώς το αντιμετωπίζουν οι δύο make-up artists @keramidasgeorge & @margarita_birda;



Γ.Κ Για μένα το νυφικό μακιγιάζ αποτελεί πάντα μία πρόκληση. Με ενδιαφέρει όχι μόνο η τέλεια τεχνική απόδοση- κάτι που με την πείρα εξασφαλίζεται- αλλά κυρίως η ανακάλυψη της επιθυμίας και η ταύτιση της εικόνας που θα δημιουργήσω με την προσωπικότητα της νύφης. Παράδειγμα; στο bridal look του Δεκεμβρίου το μοντέλο μου - η νύφη – μου μετέφερε μία επιβλητική αύρα, αυτό μου έδωσε την ώθηση για το μακιγιάζ. Ultra Fluid Foundation 30 ml & Shimmering Event Foundation (golden beige) έδωσαν μία τέλεια λαμπερή υφή!

Μ.B Συμφωνώ με τον Γιώργο σίγουρα η προσωπικότητα της νύφης κυριαρχεί στην επιλογή του μακιγιάζ. Προσπαθώ πάντα να είμαι ανοικτή στην επικοινωνία μαζί της, να την αφήσω να εκφράσει τις επιθυμίες της, τους φόβους της ακόμα και την αγωνία της. Σιγά- σιγά βρίσκουμε μαζί τα πατήματά μας στο μακιγιάζ. Για μένα είναι σημαντικό να χαλαρώσει, να αφεθεί στα χέρια μου. Σίγουρα μέσα από τη συζήτηση θα σχηματίσω την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει, θα μιλήσουμε για το νυφικό, τα μαλλιά, τα αξεσουάρ κλπ.



Ποιες είναι οι δυσκολίες του;

Γ.Κ.Το νυφικό μακιγιάζ απαιτεί να είναι άψογο από πολύ κοντινή απόσταση και συγχρόνως να γράφει υπέροχα στην ψηφιακή κάμερα. Συγχρόνως πρέπει να μείνει στη θέση του, να μην αλλοιωθεί, να αντέξει. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπορεί σε αυτό το look το μακιγιάζ να φαίνεται απλό, αλλά οι σκιές από την Eye Shadow Palette 8 Χρώματα (George Keramidas) έχουν δουλευτεί επάνω στην Eye Shadow Primer και έχουν κλειδωθεί με τις Satin Powder (SP 251) & Satin Powder (SP 231).

Μ.B Ο mua πρέπει να αναγνωρίζει την επιδερμίδα και τις ανάγκες της, να έχει γνώση για τα συστατικά των προϊόντων και τη συμπεριφορά τους. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, αυτό πολλοί δεν το παίρνουν υπόψη τους. Κάτι που βοηθά ιδιαίτερα στην αντοχή και την τέλεια εφαρμογή των υλικών είναι η εφαρμογή κατά στρώσεις το (layering). Iσχύει για τα πάντα.

ΓΚ. Συμφωνώ. Έτσι το Holographic Pigments (solar) θα έρθει να δέσει επάνω στις σκιές μου ή όπου θέλω να φωτίσω λίγο παραπάνω.



Το νυφικό μακιγιάζ τελικά επηρεάζεται από τη μόδα;

Γ.Κ. Ασφαλώς και επηρεάζεται από τη μόδα, από την εποχή και από την προσήλωση που δείχνει η κάθε πελάτισσα στα social media. Όσο πιο ενεργή είναι μια γυναίκα στα μέσα δικτύωσης τόσο πιο ξεκάθαρη και συνήθως απόλυτη είναι η αισθητική της, έχει φτιάξει ήδη μια εικόνα στο μυαλό της για το πως θα ήθελε να μοιάζει εκείνη την ημέρα. Έχει ήδη επιλέξει τις φωτογραφίες που θα δείξει στον μακιγιέρ, ώστε να πλησιάσει όσο γίνεται πιο κοντά στην συγκεκριμένη εικόνα……αυτό δυστυχώς κρύβει και πάρα πολλές παγίδες …



Τι συμβουλές δίνετε σε έναν νέο make-up artist; Πώς θα επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

Και οι δύο mua μας απαντούν:

Δεν υπάρχουν μυστικά – μόνο επαγγελματικά στάνταρντ - και αυτά είναι

- Να επικοινωνείτε ελεύθερα με την πελάτισσά σας και να μην προκαταλαμβάνετε τις επιθυμίες της.
- Να αποφεύγετε τα κλισέ, έτσι θα είστε πάντα δημιουργικοί.
- Πολύ σημαντικό, η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων. Να σας προσφέρουν ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
- Να ζητάτε να σας διαθέσουν τον καλύτερο δυνατό χώρο για να δουλέψετε.
- Να κρατάτε αποστάσεις από την πελάτισσα την ώρα που δουλεύετε.
- Να έχετε μαζί σας το προσωπικό σας φως. Τις περισσότερες φορές δεν θα γνωρίζετε την ένταση και τη θερμοκρασία που θα έχει το φως στο χώρο που θα βρίσκεστε.
- Να συνεργαζόσαστε αρμονικά με τον κομμωτή και τον φωτογράφο και να αντιμετωπίζετε θετικά τη δική τους δουλειά.
- Να ζητάτε τουλάχιστον 1:30 ώρα για το μακιγιάζ αλλά να προσπαθείτε να το τελειώσετε σε λιγότερο από 1:00.
- Να είναι πεντακάθαρο το σώμα σας και η αναπνοή σας, καλό θα είναι να μην τρώτε, να μην καπνίζετε και να μην πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ.
- Να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να διατηρείτε πεντακάθαρα τα αξεσουάρ, τα προϊόντα και τα εργαλεία σας.

Και το πιο σημαντικό, που το αναφέρουμε επίτηδες τελευταίο, από την ώρα που στήνετε τον πάγκο με τα εργαλεία σας, μέχρι και το τέλος, που βάζετε το Fixing Spray 75 ml να απολαμβάνετε αυτό που κάνετε, να το κάνετε για εσάς, όχι για την πελάτισσα!

«Απόλαυσέ το, νιώσε όμορφα που βάφεις, να είσαι ζωγράφος που δημιουργεί. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο ΕΣY και ο πίνακάς σου – το πρόσωπο - να μην αγχώνεσαι για το αν θα αρέσει στην πελάτισσα, αλλά μπορείς να αγχώνεσαι λίγο, για το αν θα αρέσει σε εσένα.»



Make-up: @keramidasgeorge
Photo: @johnmakrisphotography
Model: @ionia
Hair: @dimgaris
Studio: @momentumart_
Bridal Dress: @lilanovaofficial
Jewels: @skarasjewels
Video: @portfolio54