Bridal Make-up - May 2022

Bridal Make-up - May 2022

Αέρινη θηλυκότητα είναι ο δικός σου τρόπος να σαγηνεύεις. Οι απαλοί μωβ τόνοι είναι η αγαπημένη σου επιλογή για να εκφράσεις το ονειροπόλο βλέμμα σου. Μάτια, ζυγωματικά και χείλη βρίσκονται σε αρμονία και τονίζουν τη χάρη σου, χωρίς να κλέβουν την παράσταση. Αυτόν το Μάϊο καλείσαι να λάμψεις!
Κάθε make-up artist έχει τη δικιά του αισθητική, το δικό του εκφραστικό ύφος, με το οποίο υπογράφει τις μοναδικές δημιουργίες του. Έτσι λοιπόν, αυτόν το μήνα, μπαίνουμε στο set της φωτογράφισης στο @momentumart_, για να συναντήσουμε τη @margarita_birda, την official make-up trainer της Kryolan, και να μας μιλήσει για τον τρόπο της δουλειάς της.


1. Μαργαρίτα ξέρουμε, ότι η κατάσταση της επιδερμίδας παίζει βασικό ρόλο στην τελική απόδοση του μακιγιάζ. Τι ζητάς από την υποψήφια νύφη, πώς πρέπει να προετοιμάσει την επιδερμίδα της, για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση;

Σε ότι αφορά το μακιγιάζ, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Προτείνω λοιπόν μια ρουτίνα εστιασμένη στην ενυδάτωση του δέρματος και του σώματος, που περιλαμβάνει καλλυντική περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά και κατανάλωση άφθονου νερού και βιταμινούχων χυμών.



2. Χρησιμοποιείς πάντα βάση πριν το μακιγιάζ. Τι σου εξασφαλίζει;

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, π.χ. αναγλυφότητα δέρματος, ενυδάτωση, λιπαρότητα κ.λπ., επιλέγω τον αντίστοιχο συνδυασμό προϊόντων, πριν το μακιγιάζ. Οι βάσεις της σειράς Digital Complexion Primer for dry skin & Digital Complexion Primer for oily skin προσφέρουν εξειδικευμένη προστασία στην επιδερμίδα, και έτσι δεν αναγκάζομαι να την ‘βαρύνω’ με επιπλέον προϊόντα.

3. Αυτό που δημιούργησες είναι ένα απόλυτα θηλυκό, ονειροπόλο πλάσμα! Πώς οδηγήθηκες σε αυτό; Είναι η αύρα της κοπέλας; Είναι ένας συνδυασμός ταλέντου, αισθητικής & εσωτερικής έκφρασης;

Ένα καλό αποτέλεσμα είναι πάντα μια συνισταμένη του καλλιτέχνη, του μοντέλου, του project/concept, του χώρου και του διαθέσιμου χρόνου.



4. Δουλεύεις με τη σειρά Digital Complexion στο make-up. Εκτός από το Digital Complexion Concealer χρησιμοποιείς το Digital Complexion Fluid Foundation και το Digital Complexion Cream Foundation. Τι σου προσφέρει αυτός ο συνδυασμός;

Το Digital Complexion Cream Foundation έχει ματ τελείωμα και μέτρια κάλυψη, ενώ το Digital Complexion Cream Foundation είναι πιο καλυπτικό και σατινέ. Ο συνδυασμός τους δίνει στο δέρμα περισσότερη κάλυψη, ελαστικότητα και φυσικότητα.

5. Ποιες είναι αυτές οι υπέροχες ροζ μωβ αποχρώσεις, που απλώνονται και σβήνουν τόσο απαλά η μία μέσα στην άλλη; Tι δίνει αυτή τη λάμψη;



Στα μάτια έχω επιλέξει χρώματα της οικογένειας του μωβ, με διαφορετική υφή, στις λάμψεις, για περισσότερο παιχνίδισμα με το φως. Η Satin Powder (SP 231)’ δίνει έντονη μεταλλική λάμψη, το Glamour Glow (sweet plum) έχει λαμπερή σατινέ απόδοση, τα Holographic Pigments (solar), Holographic Pigments (hologram) & Holographic Pigments (kaleidoscope) πλαισιώνουν με χρυσές, σομόν και ροζ ανταύγειες τις αποχρώσεις τους και τέλος τo Polyester Glimmer coarse (pearl white) απογειώνει την ένταση της λάμψης στο κέντρο του βλεφάρου.

6. Αυτό που παρατηρούμε σε αυτό το look είναι η αρμονία των αποχρώσεων. Το βλέμμα συνομιλεί άψογα με τα χείλη. Τι έβαλες στα χείλη και κυρίως με ποια τεχνική σταθεροποιείς το μακιγιάζ των χειλιών σε μία νύφη.

Στα χείλη χτίζω τη σταθερότητα και το χρώμα σε λεπτά στρώματα, ξεκινώντας από το πιο ματ και τελειώνοντας με το πιο γυαλιστερό. Εδώ δημιούργησα το περίγραμμα με το Contour Pencil (925), γέμισα τα χείλη με τα Lipstick Classic (LC 002) & Lipstick Classic (LC 003) και έδωσα λάμψη με το αγαπημένο μου High Gloss (fairy).

7. Θα μείνει αναλλοίωτο το μακιγιάζ; Πώς το σταθεροποιείς;

Όταν ολοκληρώσω το μακιγιάζ, το προστατεύω από την εφίδρωση και τους εξωγενείς παράγοντες, ψεκάζοντας το πρόσωπο με το Dermacolor Fixing Spray.



8. To ‘elegant chignion’ χτένισμα σε καθαρές γραμμές με όγκο, που καταλήγουν να αγκαλιάζουν με ένα ‘low bun’ το λαιμό, πλαισιώνει με ρομαντική διάθεση το σύνολο. Πόσο βασική είναι η συνεργασία σου με τον κομμωτή;

Με τον κομμωτή μοιραζόμαστε το μοντέλο, το χώρο και το εκάστοτε project. Είναι απαραίτητη η καλή συνεννόηση και συνεργασία για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Make-up Advice:
Εάν ιδρώσει η νύφη, τι την συμβουλεύεις να κάνει.
Με ένα χαρτομάντηλο μπορεί να σκουπίσει τον ιδρώτα ταμποναριστά και έπειτα, αν χρειαστεί, να πουδράρει το πρόσωπό της με πούδρα σε σκόνη για πιο ματ αποτέλεσμα.

Make-up: @margarita_birda
Photo: @johnmakrisphotography
Model: @theodwra_chartsa
Hair: @dimgaris
Studio: @momentumart_
Bridal Dress: @lilanovaofficial
Jewels: @skarasjewels
Video: @portfolio54