Multi Priming: Πώς να εφαρμόσετε το Primer στις Μεικτές Επιδερμίδες

Multi Priming: Πώς να εφαρμόσετε το Primer στις Μεικτές Επιδερμίδες

Σε ένα από τα τελευταία άρθρα του blog μας, σας εξηγήσαμε τα πάντα για το primer προσώπου και σας δείξαμε πώς να το εφαρμόσετε σωστά. Σας παρουσιάσαμε επίσης τα δύο νέα μας Digital Complexion Primers - ένα για ξηρό δέρμα και ένα για λιπαρό δέρμα. Τώρα θα εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στο θέμα και θα σας παρουσιάσουμε μια συχνά υποτιμημένη τεχνική προετοιμασίας του προσώπου που ονομάζεται multi priming.

Ποιο είναι το καλύτερο Primer για μεικτές επιδερμίδες

Τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει το primer προσώπου είναι ότι:

    • Γεμίζει τις ρυτίδες και τους πόρους, κάνοντας την υφή του δέρματος και το μακιγιάζ σας να φαίνονται πιο ομοιόμορφα
    • Μειώνει τη λιπαρότητα, ενυδατώνει τις ξηρές περιοχές, παρατείνοντας τη διάρκεια του μέικ-απ
    • Κρύβει ακμή, ροδόχρου ακμή ή ερυθρότητα

Μία βασική ερώτηση για τα primer είναι: Πώς εφαρμόζετε το primer εάν δεν έχετε ούτε ξηρό ούτε λιπαρό δέρμα, αλλά μεικτό δέρμα; Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές, όπως η ζώνη Τ, τείνουν γρήγορα να λιπαίνουν, ενώ τα μάγουλά σας τείνουν να είναι ξηρά. Η απάντηση είναι το multi priming.

Το multi priming δεν σημαίνει ότι αναμειγνύετε δύο primer μαζί. Aντίθετα, εφαρμόζετε το κατάλληλο primer στις περιοχές του δέρματος που το χρειάζονται. Για παράδειγμα, Digital Complexion Primer for dry skin στις ξηρές περιοχές Digital Complexion Primer for oily skin στις λιπαρές περιοχές.


Τα primer που χρειάζεστε για ένα τέλειο αποτέλεσμα δεν είναι μόνο δύο. Για παράδειγμα, εκτός από το primer με βάση τη σιλικόνη για λιπαρά δέρματα και το primer με βάση το νερό για ξηρά δέρματα, ένα ειδικό primer που δεν περιέχει πολύ λάδι είναι κατάλληλο για την περιοχή των ματιών (καπάκι). Είναι η περιοχή με το πιο λεπτό δέρμα στο πρόσωπό σας και, ως εκ τούτου, έχει χαμηλότερη ικανότητα απορρόφησης. Το Eye Shadow Primer είναι η ιδανική βάση για αυτήν την περιοχή - τόσο κάτω από τα μάτια όσο και στα βλέφαρα.

Εφαρμόστε το multi priming ακολουθώντας τα tip των mua και απολαύστε τα αποτελέσματα στο μακιγιάζ σας.

Οι συμβουλές μας:
1. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο για κάθε primer έτσι ώστε τα προϊόντα να μην αναμειχθούν.
2. Αφήστε κάθε primer να μείνει στις αντίστοιχες περιοχές για 1-2 λεπτά πριν προχωρήσετε στη βάση.