Η βιωσιμότητα στην Κryolan

Η βιωσιμότητα στην Κryolan

Το θέμα της βιωσιμότητας γίνεται κάθε ημέρα όλο και πιο πιεστικό. Η κλιματική αλλαγή προχωρά με τεράστια ταχύτητα, πρέπει και είναι καθήκον μας, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να την σταματήσουμε.

Ίσως έτυχε να δείτε μέσω του κωδικού QR σε μία από τις νέες μας συσκευασίες ή μπορεί απλώς να θέλετε να μάθετε, για το πως αντιμετωπίζουμε τη βιωσιμότητα στην εταιρεία μας, και έχετε κάνει απευθείας κλικ σε αυτό το άρθρο.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που ενδιαφέρεστε γι αυτή την πολύ σημαντική παράμετρο που επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας. Κάθε απόφαση που παίρνουμε, ως εταιρεία και ως άτομα, πρέπει να είναι μια απόφαση για τη συνέχεια της ζωής στον πλανήτη μας.

Θα σας αναφέρουμε πως αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα στην Kryolan:

Προσεκτική χρήση των πόρων μας

Το πρώτο μέτρο που λάβαμε ήταν να θέσουμε σε λειτουργία μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων το 1995. Αυτό σημαίνει ότι το λάδι και τα λιπαρά συστατικά αφαιρούνται από τα λύματα, πριν εισέλθουν στο σύστημα αποχέτευσης. Αυτή η εγκατάσταση ανανεώθηκε και εκσυγχρονίστηκε τελευταία φορά το 2015.

Παράγουμε τη δική μας ηλεκτρική ενέργεια

Το 2010, το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα με συνολικά 761 ηλιακές μονάδες εγκαταστάθηκε στις στέγες των κεντρικών μας γραφείων στο Βερολίνο. Το 2015 προστέθηκαν άλλες 244 μονάδες. Μαζί με μια μονάδα συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, που εγκαταστάθηκε το 2015, καταφέρνουμε ήδη να παράγουμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στις εγκαταστάσεις μας από αυτή που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, κατά μέσο όρο, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε παραγάγει 2,7% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που καταναλώσαμε. Αυτό αντιστοιχεί σε μείωση του CO2 κατά περίπου 287 μετρικούς τόνους. Επιπλέον προχωράμε στην ανάλυση της χρήσης υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας στο Βερολίνο.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα έχει επίσης εγκατασταθεί στο εργοστάσιο παραγωγής μας στο Chennai της Ινδίας. Αυτό μας βοηθά να μειώσουμε τις ετήσιες ανάγκες μας σε ηλεκτρική ενέργεια κατά περίπου 10%.

Είναι σημαντική για εμάς η καλή διαβίωση των ζώων

Όλα τα προϊόντα που κατασκευάζει και πουλά η Kryolan δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν πρόκειται ποτέ να δοκιμαστούν σε ζώα. Επιπλέον, δεν προμηθευόμαστε, ούτε προμηθεύουμε συστατικά που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Αποτελεί σημαντικό μέλημά μας η φροντίδα και η καλή διαβίωση των ζώων.

Χαρτί αντί για πλαστικό

Προσπαθούμε επίσης να μειώσουμε τα απορρίμματα συσκευασίας. Χρησιμοποιώντας ξανά κουτιά μεταφοράς ή χάρτινες σακούλες που από το 2017 χρησιμοποιούνται στα καταστήματά μας, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, καταργήσαμε το σελοφάν σε προϊόντα όπως η σειρά HD ή Private Care. Το 2022, σχεδιάζουμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το πλαστικό και να χρησιμοποιήσουμε χάρτινες συσκευασίες με παράθυρα προβολής. Αυτά μπορούν να απορριφθούν στον κάδο των χάρτινων απορριμμάτων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας σε πέντε χρόνια θα έχουμε εξοικονομήσει περίπου 650 κιλά πλαστικών απορριμμάτων.

Ανακυκλώσιμες συσκευασίες

Στο μέλλον, θα προχωρήσουμε στη χρήση πρωτογενών συσκευασιών από ανακυκλωμένα (τα λεγόμενα PCR πλαστικά) ή ανακυκλώσιμα υλικά, όπου είναι δυνατόν.
Για παράδειγμα, θα αλλάξουμε τη συσκευασία στη σειρά Dermacolor σε PCR πλαστικά. Αυτά μπορούν εκ νέου να ανακυκλωθούν.

Ηλεκτροκίνηση

Όσον αφορά τη μετακίνηση, προσπαθούμε επίσης να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, εστιάζουμε σε εναλλακτικά συστήματα μετακίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση στην κυκλοφορία εντός της πόλης.

Τέλος, είναι σημαντικό για εμάς να πούμε ότι ως εταιρεία, δεσμευόμαστε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Όπου είναι δυνατόν, συμβάλλουμε σε αυτό. Παρόλα αυτά, τα χέρια μας μερικές φορές είναι δεμένα λόγω των επίσημων κανονισμών. Για παράδειγμα, όσον αφορά τις χάρτινες συσκευασίες, ως εταιρεία καλλυντικών, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα προϊόντα.

Οι βελτιστοποιήσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί. Οι στοχευμένες δράσεις είναι μόνο ένα μέρος, από εκείνες, που έχουν ήδη προγραμματιστεί για αυτήν τη δεκαετία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τον πλανήτη μας, και ελπίζουμε το ίδιο να το κάνετε και εσείς.