ABOUT KRYOLAN

KRYOLAN. MAKE-UP IS A SCIENCE.

There is only one real professional make-up maker. There is only one Kryolan.

Η Kryolan προμηθεύει με είδη επαγγελματικού μακιγιάζ το χώρο του κινηματογράφου, του θέατρου και της τηλεόρασης εδώ και 70 χρόνια. Η μακρόχρονη αυτή ιστορία μας κατατάσσει στις πρώτες επαγγελματικές εταιρείες καλλυντικών. Σήμερα, αποτελούμε τη νούμερο ένα επιλογή των make-up artists, χάρη στην πλούσια γκάμα των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων και αξεσουάρ μας που φτάνουν σε αριθμό τα 16.000.

Οι χημικοί της Kryolan σχεδιάζουν εδώ και έξι δεκαετίες την επαγγελματική ποικιλία των προϊόντων μας, στο εργοστάσιό μας στο Βερολίνο. Μέχρι στιγμής, έχουμε δημιουργήσει και τελειοποιήσει 750 χρωματικές αποχρώσεις σε περισσότερα από 16.000 προϊόντα, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πάνω από 80 χώρες παγκοσμίως.

Οι εξειδικευμένοι χημικοί μας δημιουργούν συνεχώς νέα προϊόντα και αναζητούν πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας. Οι διαρκείς έρευνές τους οδήγησαν στη δημιουργία της σειράς Dermacolor, που προσήλκυσε το ενδιαφέρον των δερματολόγων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο επαγγελματισμός μας κάνει τη διαφορά

Αυτό που ξεχωρίζει την Kryolan από τις υπόλοιπες εταιρείες καλλυντικών, επαγγελματικές και μη, είναι η προσήλωσή της στις ανάγκες των επαγγελματιών make-up artists. Κάθε τομέας του επαγγελματικού μακιγιάζ έχει διαφορετικές απαιτήσεις, για παράδειγμα το θεατρικό μακιγιάζ απαιτεί μεγάλη αντοχή, γι αυτό και δημιουργούμε προϊόντα που λειτουργούν άψογα σε επαγγελματικές συνθήκες:
 • Κάθε φυσικό χρώμα (color-true) των προϊόντων μας γράφει άριστα στη σκηνή, στην κάμερα, ακόμα και σε λήψεις υψηλής ανάλυσης HD
 • Όλα μας τα προϊόντα έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια και αντοχή , αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν άνεση και ευλυγισία στην επιδερμίδα
 • Κάθε μας προϊόν διακρίνεται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε μικροσωματίδια χρώματος και χρωματική ένταση
 • Χρησιμοποιούμε συστατικά υψηλής ποιότητας, κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος
 • Σας εγγυόμαστε συνέπεια χρώματος που σας επιτρέπει να δημιουργείτε το ίδιο look ξανά και ξανά
 • Η εταιρεία μας σας προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία προϊόντων –απαραίτητη για κάθε επαγγελματική χρήση
 • Μεγάλος αριθμός προϊόντων μας είναι κατάλληλα και για καθημερινή χρήση.

Ασφάλεια Κλινικά Αποδεδειγμένη

Τα προϊόντα μας είναι πάντα υψηλής ποιότητας, γιατί στη σύστασή τους συμπεριλαμβάνονται οι πιο αγνές πρώτες ύλες, των οποίων τα υψηλά στάνταρντ, ξεπερνούν τις κλασσικές απαιτήσεις και προσδοκίες της παραγωγής των καλλυντικών.

Στόχος μας είναι να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Γι’ αυτόν το λόγο συνεργαζόμαστε με γνωστούς δερματολόγους και πραγματοποιούμε συνεχώς κλινικές δοκιμές για να εξασφαλίσουμε στα προϊόντα μας τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα δέρματος.

Είμαστε επιπλέον στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι ποτέ δε δεχτήκαμε να πραγματοποιηθούν κλινικά τεστ προϊόντων μας σε ζώα. Κανένα προϊόν της Kryolan δεν έχει δοκιμαστεί πάνω σε ζώο.

Όσον αφορά τη συνέπεια των χρωμάτων μας, και σε αυτόν τον τομέα χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Στα εργαστήριά μας οι περισσότερες δερματικές αποχρώσεις ελέγχονται με σπεκτρόμετρο οθόνης, ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται συνήθως σε επιστημονικά εργαστήρια, για τη μέτρηση και τον έλεγχο των χρωμάτων με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Η IΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ KRYOLAN

Η Φιλοσοφία μας

Στην Kryolan, δημιουργούμε μακιγιάζ. Όχι, όμως, όπως κάθε άλλος. Γιατί, σε αντίθεση με τους άλλους, εμείς πραγματικά φτιάχνουμε το μακιγιάζ μας. Eίμαστε μια από τις πρώτες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο, και βασιζόμαστε στις δικές μας φόρμουλες και συνταγές για να κατασκευάσουμε τα προϊόντα μας.

Σκεφτόμαστε τα προϊόντα μας. Τα δημιουργούμε. Τα σχεδιάζουμε. Και η αγάπη μας τους δίνει ζωή. Αυτό κάνουμε εδώ και 70 χρόνια. Αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα.

There is only one real professional make-up maker. There is only one Kryolan.


Η Ιστορία της Kryolan

 • 1945
  Δημιουργείται η Kryolan Professional Make-up, κάνοντας την εμφάνισή της στα θέατρα του Βερολίνου, ενώ η χώρα ανακάμπτει από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 • 1962
  H Kryolan εξαγοράζει την ανταγωνίστρια εταιρεία καλλυντικών Brandel GmbH, υιοθετώντας τις σειρές προϊόντων και τις επιχειρηματικές μεθόδους της.
 • 1969
  Η Kryolan εκδίδει για πρώτη φορά το εξειδικευμένο περιοδικό με τεχνικές επαγγελματικού μακιγιάζ “Lebendige Maske”. Το περιοδικό κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.
 • 1971-1981
  Μετά από 26 χρόνια λειτουργίας στις παλιές εγκαταστάσεις, η Κryolan μετακομίζει στην οδό Papierstrasse. Ξεκινούν οι επαφές με τις ΗΠΑ, και το 1976 ανοίγει η πρώτη θυγατρική εταιρεία της Kryolan στην Καλιφόρνια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εξαγωγές της εταιρείας αγγίζουν το 60%.
 • 1981-1982
  Δημιουργείται η σειρά του Dermacolor Camouflage. Πολύ σύντομα τα προϊόντα της σειράς γίνονται περιζήτητα σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αυστραλία. Η Κryolan πραγματοποιεί το πρώτο της διεθνές σεμινάριο επαγγελματικού μακιγιάζ στο Βερολίνο. Συμμετέχουν 150 αντιπρόσωποι από 20 χώρες. Το σεμινάριο στέφεται με μεγάλη επιτυχία και επαναλαμβάνεται.
 • 1983-1986
  Tο δίκτυο της Κryolan συνεχίζει να μεγαλώνει και επεκτείνεται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ασία.
 • 1992-1993
  H Kryolan εξαγοράζει την εταιρία Charles H. Fox Ltd. στο Λονδίνο. Το γνωστό κατάστημα Charles Fox είναι υπεύθυνο για τις πωλήσεις της Kryolan στη Μεγάλη Βρετανία. Ιδρύεται η Kryolan της Πολωνίας
 • 1995
  Η Kryolan γιορτάζει 50 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας ενώ τα προϊόντα της γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε πέντε ηπείρους.
 • 2004
  Η Kryolan διοργανώνει το πρώτο Make-up Artists Forum, στο οποίο συζητούνται οι επαγγελματικές ανησυχίες και οι προοπτικές των γερμανόφωνων make-up artists. Οι 28οι Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενούνται στην Αθήνα και η Kryolan παρέχει όλα τα προϊόντα για ολόσωμο μακιγιάζ σε 400 performers, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική τελετή έναρξης. Για τις ανάγκες του μοναδικού event τα εργαστήρια της Kryolan δημιουργούν ένα νέο προϊόν απόλυτα αδιάβροχο.
 • 2005
  Kατά τη διάρκεια του Beauty International Fair Trade στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, απονέμεται στον Αrnold Langer το βραβείο “A Lifetime of Beauty” για τη σημαντική του συνεισφορά στον επαγγελματικό κόσμο της ομορφιάς. Η Κryolan γιορτάζει τα 60 χρόνια λειτουργίας της, δημιουργώντας επτά ιστοσελίδες σε έξι χώρες.
 • 2006
  H Κryolan διοργανώνει το 1ο Multicultural Symposium Global Face Art στο τεχνικό πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 make-up artists.
 • 2007
  Δημιουργείται η πρωτοποριακή σειρά του High Definition Make-up, σχεδιασμένη για λήψεις με κάμερα υψηλής ανάλυσης. Το Make-up Artist Team της Kryolan αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη του μακιγιάζ στη μεγάλη επίδειξη μόδας στο Ντίσελντορφ και στο διάσημο fashion show Pret a Porter στο Παρίσι.
 • 2008
  Η Κryolan διοργανώνει το 3ο Multicultural Symposium Global Face Art στο Μιλάνο της Ιταλίας, ενώ το δεύτερο είχε διοργανωθεί δύο χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα.
 • 2009
  Η Κryolan Professional Make-up είναι η επίσημη Cosmetics Partner στα πιο σημαντικά καλλιστεία του κόσμου – τη Miss Universe 2009. Το Ιnternational Make-up Team της Kryolan είναι υπεύθυνο για το μακιγιάζ των διαγωνιζομένων και η εταιρεία ο αποκλειστικός προμηθευτής της διοργάνωσης.

 • 2011
  Για τρίτη χρονιά, η Kryolan είναι η επίσημη Cosmetics Partner για τη Miss Universe –αυτή τη φορά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Με σύγχρονο εταιρικό προφίλ ντύνονται τα νέα καταστήματα της εταιρίας στο Αμβούργο, το Βερολίνο, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη, τις πόλεις Τσενάι και Μουμπάι και τη Σόφια. Η εταιρεία πραγματοποιεί το 4ο Multicultural Symposium Global Face Art στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, παρουσιάζοντας τάσεις και τεχνικές μακιγιάζ σε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες.
 • 2012
  Η Kryolan είναι ο μεγάλος προμηθευτής του μακιγιάζ για την τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η εταιρεία αλλάζει την εμφάνιση των προϊόντων της, δημιουργεί την ιστοσελίδα της και το εταιρικό της φιλμ και πολλά άλλα. Μετά από 67 χρόνια δημιουργίας, η Kryolan αποδεικνύει έμπρακτα το καινούριο της σλόγκαν: Make-up Is a Science.
 • 2014
  Η Κryolan ξεκίνησε την 8η και 9η επέκτασή της στο εργοστασιακό συγκρότημά της στο Βερολίνο. Πλέον θα υπάρχει παραπάνω χώρος για έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, αποστολές-παραλαβές και για το διοικητικό τομέα, ενώ θα δημιουργηθεί και χώρος σεμιναρίων. Η Kryolan διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Global Face Art στο Ντουμπάι, όπου συμμετείχαν πάνω από 200 επαγγελματίες από περισσότερες από 30 χώρες και πειραματίστηκαν με τις τάσεις της μόδας και τις μοντέρνες τεχνικές. Το GFA θεωρείται πυλώνας ανταλλαγής επαγγελματικής γνώσης στο χώρο της βιομηχανίας του μακιγιάζ. Το 3ο κατάστημα Kryolan City Store άνοιξε την αυλαία του στο Μόναχο, υποδεχόμενο επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ότι το Make-up είναι επιστήμη. Make-Up Is A Science.